Kleutergym

Wij vinden het leuk als jullie dinsdagmiddag bij ons komen gymmen. Dit kan al vanaf 3 jaar! Kleuters leren bij ons goed klauteren, klimmen, duikelen, zwaaien en springen. Dat doen ze op een veilige, maar op een soms gekke manier. Vaak gebruiken we heel veel toestellen die we dan achter elkaar of aan elkaar vastmaken en heel grappig zijn om te doen. Daardoor komt elk kind heel vaak aan de beurt en is er veel afwisseling. Ongemerkt doen ze dan veel kracht, lenigheid en techniek op. Hun zelfvertrouwen gaat met sprongen vooruit, maar conditioneel verbeteren ze ook enorm.

We werken met alternatief, maar ook met veel klein materiaal. Elke les worden de belangrijkste elementen van het gymmen geoefend (herhaald) met telkens een andere insteek. Dit houdt het fris en fruitig voor de kinderen. Tijdens het seizoen kan er, als daar behoefte aan is, door geschoven worden naar een volgende groep. We houden daar bijvoorbeeld de kerst en mei vakantie voor aan. Voor de kinderen, als ook voor ons als leiding net zo prettig. Daarbij wordt ook met de wensen van ouders en kinderen rekening gehouden.

Als u nu nog niet overtuigd bent, kom dan eens met uw kind bij ons binnen lopen. Uw kind mag twee gratis proeflessen mee doen! Trek gemakkelijk zittende kleding aan, zoals een legging of korte broek met T-shirt. Blote voetjes vinden ze het fijnste, haren in vlechten of staart en sieraden thuis laten i.v.m. veiligheid en verlies. We zien jullie hopelijk gauw in onze mooie, schone gymzaal.

Recreatief gym/turnen voor de basisschool jeugd groep 3 t/m 8 en voortgezet onderwijs

Deze lessen zijn op dinsdagmiddag. De leiding geeft een gezellige les met diverse leuke en vreemde combinaties van toestellen en klein materiaal. Daardoor worden de kinderen op een leuke manier uitgedaagd om kracht, lenigheid, behendigheid en tactiek op te doen. Daarbij letten we ook op de technische uitvoering van de diverse elementen die geoefend worden.

Er wordt begonnen met een warming-up. Deze wordt op verschillende manieren aangeboden o.a. als een spel of in diverse vormen op muziek. Een knipoog naar het turnen is er ook. Talenten en harde werkers worden op hun eigen niveau begeleid en aan de turnselectie voorgesteld. Deze lessen zijn er ook speciaal voor om de selectieturnsters gezellig met hun vriendinnen te laten gymmen op een ongedwongen manier. Voor de onderbouw is er een Pietenfeest. De laatste les voor de kerstvakantie is een themales en maken we het spannend. Aan het einde van het seizoen wordt er voor deze groepen een leuke afsluiting bedacht.

Iedereen kan de eerste twee lessen gratis meedraaien. Pesten is er bij ons niet bij. Dus al met al is het ontzettend leuk ombij deze groepen te mogen deelnemen

Recreantengym/conditietraining volwassenen

Op de dinsdagavond verzorgt Victor Gymsport Vereniging Obdam fitheidslessen voor de senioren. Te weten van 19.15 tot 20.15 uur voor zowel dames en heren. Op dit moment alleen nog dames, maar mochten genoeg heren zich aanmelden, dan plannen wij voor hen ook een uur in.

Wij proberen elke week een ander attribuut ter hand te nemen voor de nodige variatie en daarmee lekker te bewegen op aanmoedigende muziek. Ieder doet op haar eigen niveau mee en je kunt ten alle tijden instappen. Wij werken met elastieken, gewichten, stokken, springtouwen en steps. De 3 B’s worden getraind, maar we doen ook pilates en yoga oefeningen met als afsluiting een heerlijke ontspanningsoefening.

Wij socialiseren twee maal per seizoen met elkaar. De kerstvakantie luiden wij in met een gezellig uurtje onder het genot van koffie met wat lekkers erbij. En als afsluiting van het seizoen organiseren wij een sportieve activiteit, gevolgd door een gezellige avond met een hapje en een drankje.

De lessen worden gegeven in het gymnastieklokaal aan de Van Wassenaerstraat 14 in Obdam. Wij nodigen je uit, om twee maal gratis met ons mee te doen, waarna je je kunt inschrijven als je bij onze gezellige club wilt horen

Lestijden

Kleutergym vanaf 3 jaar – groep 1 en 2 
dinsdag 15:30 tot 16:30 uur

Recreatief gym/turnen groep 5 t/m 8 en VO 
dinsdag 16:30 tot 17:30 uur

Recreatief gym/turnen groep 3 en 4 
dinsdag 17:30 tot 18:30 uur

Recreantengym/conditietraining volwassenen 
dinsdag 19:15 tot 20:15 uur

Trainers

Kleutergym
Imke Dijkstra
Dionne van Loy

Recreatief gym/turnen
Nienke Klijn
Imke Dijkstra
Dionne van Loy

Recreantengym/conditietraining
Maaike Klijn
Ellen Kooijman