Wat een opkomst, wat een lange sliert wandelaars! Ruim 950 kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere personen liepen mee met de 14e Avondwandel4daagse van Obdam. Het weer hielp zeker mee, goed wandelweer en géén regen!

Startschot

Het startschot werd traditioneel iedere dag door een andere persoon gegeven. De eerste dag door Tess Bijvoet en Lotte Spruijt van de kinderraad. Na een aantal kleine vragen trokken zij aan het koord en gingen de wandelaars van start en liepen zij zelf ook mee. De tweede dag werd het startschot gegeven door Kees van Velzen. Zijn dochter Angelien had deze kavel gekocht op De Veiling Obdam. Hierna genoten zijn nog van het gezellige VIP-arrangement met koffie, gebak en een tas vol met leuke spulletjes. Voor Kees o.a. oranje spullen om in stijl naar het Nederlands elftal te kijken. Op dag drie gaf Mark van den Berg het startschot, ook gekocht op De Veiling Obdam. Samen met collega Anouk Burger liep hij de 5 km route en bij terugkomst werden ook zij verwend met koffie/thee, gebak en een goodiebag! De vierde dag werd het startschot gegeven door Peter Homan, voorzitter van Dorpshuis De Brink, de huiskamer van Obdam en de thuishaven van zeer veel verenigingen en organisaties.

Dinsdag 4 juni

Er waren al 707 voorinschrijvingen dus verwacht werd dat het vandaag niet zo druk zou worden. Toch waren er nog veel mensen die zich inschreven en na de warming-up van Dance Stars Studio o.l.v. Olleke Bolleke vertrokken. Bij terugkomst werden de wandelaars verwelkomd door Tamboer-Fanfarekorps Muzieklust en op het kerkplein konden zij mee doen met tafeltennisvereniging de Victors en/of hoepelen en touwtje springen op het kerkplein.

Woensdag 5 juni

De warming-up werd gegeven door Maaike Klijn en Dimitri Jongkind van Victor Gymsport Obdam waaraan veel jonge wandelaars actief meededen. Na afloop waren er spectaculaire demo’s op de tumblingbaan, de lage balk en in de doeken aan de kranen van de loonbedrijven Blankendaal en Veldman. De lokale E.H.B.O. vereniging was aanwezig met een informatiestand.

Donderdag 6 juni

Alweer een droge dag! De warming-up werd verzorgd door Jenna via Sportstudio de Boer. Met o.a. Europapa wist ze de meeste kinderen aan de gang te krijgen. Vandaag de mooie wandeling richting de Lutkedijk met een bezoek aan de boerderij van de familie Kranenburg. Met als traktatie een lekker stukje kaas mochten de kinderen door de stal lopen. Bij terugkomst had Handbalvereniging Victoria-O twee leuke spellen opgezet waar iedereen aan mee kon doen

Vrijdag 7 juni

De laatste dag alweer. De warming up werd verzorgd door ± 20 meisjes van Dutch Dance Centre o.l.v. Anne Robat. Deze dansschool is gevestigd in de Brink en de demo zag er echt professioneel uit! De laatste 5 of 10 km werden gelopen en bij terugkomst stonden veel familieleden of bekenden de wandelaars op te wachten met bloemen, cadeautjes of iets lekkers. Na ontvangst van de medaille kregen de kinderen een bonnetje voor limonade en chips en konden naar de disco in de grote zaal. De ouderen deden een drankje in de Brink of buiten bij Coverband Spangle. Mooie muziek wat voor een gezellige sfeer zorgde, bedankt Spangle dat jullie er weer waren!

Bedankt!

Dit evenement zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van de vele (75) vrijwilligers en (12) verkeersregelaars. Ook de EHBO-ers waren er weer bij. Zij zijn dagelijks aanwezig bij de start, finish en ook onderweg zijn zij paraat. Bedankt voor jullie hulp en advies!

Iedere dag zijn er prachtige foto’s gemaakt door Peter Smit. Hij heeft zelfs op vrijdag de hele dag bij ons mee gekeken om het opzetten van het evenement vast te leggen. Iedere avond stonden de foto’s op het grote scherm in de Brink en op de website www.victor-obdam.nl. U kunt ze gratis downloaden, bedankt Peter en ook Frank Bakker voor het beheer van de foto’s en nog heel veel meer ict-zaken die achter de schermen gebeuren maar oh zo belangrijk zijn!

Dank ook aan Gijs de Oude voor het maken van de routes, de logobladen van onze sponsors en de leuke presentatie van de sponsors op het scherm.

De organisatie heeft iedere dag heerlijk gegeten wat werd bereid door onze koks Ton Schoenmaker, Naila Neefjes, Peter Mes, Pizza-Station Obdam en de ijsjes van Snackbar Wings! Wat een weelde om klokslag 17.00 uur aan te kunnen schuiven voor een heerlijke maaltijd, bedankt hiervoor!

Deze 14e editie mochten we weer gebruik maken van Dorpshuis de Brink, een prachtige locatie in het centrum van het dorp. Bedankt voor de gastvrijheid! Ook Nico Klijn en Vincent Borst hartelijk dank voor het regelen van de geluids- en lichtinstallatie.

En als laatste willen wij onze sponsors bedanken! Hoe zou dit evenement plaats kunnen vinden zonder de gulle giften van bedrijven in en om Obdam. Ook dit jaar bleef het inschrijfgeld laag terwijl er onderweg allerlei versnaperingen worden aangeboden en er bij terugkomst een medaille klaar ligt voor de wandelaars. Met iedere avond een leuke activiteit op het kerkplein en de kinderdisco op vrijdag. Dit alles organiseren voor zoveel kinderen en volwassen is alleen maar mogelijk met de vele sponsorgelden van deze bedrijven. Hartelijk dank hiervoor!!


Tot slot

Het organiserende comité 2024 bestond uit Astrid Feld, Bernadette Schoenmaker, Ingrid van Burgel, Jos Bakker, Marian Koning, Pierre Neefjes, Sabine Heddes, Trudy Koning en Jan van Langen. Wij werden bijgestaan door Ellen Kooijman, Piet Luken, Piet Ootes, Siem van Schagen, Jacqueline van ’t Riet, Hans van de Wiel en de dagelijkse jongerenhulp van Resa Koopman, Marije Schipper, Eva Zuijdam en onze nieuwe aanwinst voor het regelen van de muziek Seven Appel!

Wij hebben met elkaar veel energie in deze Avond Wandel 4 Daagse gestoken en het met plezier voor u gedaan! Hopelijk heeft u er ook van genoten en doen jullie volgend jaar ook weer massaal mee.

Met sportieve wandelgroet,

namens het comité Avond Wandel 4 Daagse van Obdam,

Jan van Langen
Dokter Lohmanstraat 19
Tel. 0226 – 453071 / 06-44410409
jhavanlangen@quicknet.nl